2024                                       Rolverdeling

Regie & grime      -     Grads Jansen

Souffleuse           -     Janny Reinders

Toneel & decor     -     Wim van Graas

 

               Jan Smeer & Zeun

Na het overlijden van zijn vrouw heeft Jan Ottens het er niet gemakkelijker op gekregen. Samen met zijn zoon Thijs moet hij nu, naast al het werk op de boerderij, óók nog de hele huishouding erbij doen. Logisch dat vader en zoon het er al lang over eens zijn, dat er weer een vrouw in huis moet komen. Maar van trouwen of hertrouwen wil geen van beiden weten!

Bij Buurman Krelis ziet het er al niet beter uit. Krelis zit ook nog eens opgescheept met een ongelooflijk luie zoon, Roelof, die geregeld zijn heil bij de familie Ottens zoekt en daar onderduikt.

Ten ende raad verzint Jan Ottens dan een list, die uitdraait op een weddenschap tussen hem en Thijs, met als inzet de boerderij. Ze wedden erom wie het eerste een vrouw kan vinden. Notaris Groenewold is gevraagd om het allemaal juridisch uit te zoeken en te regelen, als Thijs de weddenschap mocht winnen.

Maar het muisje krijgt nog een staartje, zowel voor Jan als Thijs..... maar ook voor Krelis en Roelof...

                    Rolverdeling

 

          Jan Ottens    -    Rolf Luinge

Landbouwer en weduwnaar, zonder kapsones en met slechts één vurige wens: dat zijn zoon zich ten spoedigst van een vrouw zal voorzien.

 

Thijs Ottens    -    Gerben Braams

Bedoelde zoon, gewiekst en door alle wateren gewassen, vrijmoedig en misschien een tikkeltje te zelfverzekerd, maar tegelijkertijd toch wel sympathiek.

 

                  Krelis    -    Harm Wilting

Hun buurman, eveneens landbouwer en weduwnaar. Ligt voortdurend in de clinch met zijn zoon. Heeft iets tegen ambtenaren en lacht het liefst en alleen om z'n eigen moppen.

 

                 Roelof    -    Chris Kornelis

Zijn zoon, smoezelig en onverzorgd én werkschuw. Haalt alleen de handen uit zijn zakken om te eten en te drinken.

 

        Groenewold    -    Martin Reinders

Notaris van het merk "Pietje-precies". Een typisch ambtenarenfiguur, bovendien onzeker en kan slecht tegen alcohol. Bijnaam: Mans Drup.

 

 Lammie ten Heuvelhof  -  Grietje Egberts

Resolute weduwe, op zoek naar een man voor haar dochter en daarbij niet kieskeurig. Ze is een vinnig personage met haar op d'r tanden.

 

        Geertruida     -    Elsemieke Ottens

        ten Heuvelhof

Haar naïeve en niet bijster intelligente dochter, ouderwets kapsel en al even truttig gekleed. Met haar 26 jaren nog echt een moeders kindje.

 

      Jeichien Brands    -    Coby Huizing

Ook weduwe en eveneens trachtend haar dochter aan de man te krijgen. Energiek en net zo min een katje om zonder handschoenen aan te pakken.

 

       Debby Brands    -    Kim Hoeksma

Haar dochter: aantrekkelijke en opgewekte jongedame; degelijk gekleed, maar echt van deze tijd.