Rolverdieling

Lucas Klaver  - Henk Seubring

caféholder

Griet Klaver  - Hillie Haandrikman

zien vrouw

Kobus Klaver  -  Jaap Schadenberg

hun zeun

Truus  -  Grietje Egberts

hulp in de hoesholding

Jack van Vliet  -  Erik Ottens

directeur sociaole dienst

Ank van Vliet  -  Brenda Wagenaar

zien vrouw

Bob Terlouw  - Gert Vijfschagt

gast

Mathilde Wildzaam  -  Roos Marissen

vriendin van Lucas

Roelf  -  Jan Huizing

stamgast       

Jaantien  -  Jannie Florusse 

stamgaste

 

 

 

Regie  -  Wim Woering

Souffleuse  -  Janny Reinders

Grime  -  Geertje Eding

Een drokke tied

Deze klucht speelt zich af in een dorpscafé op het Drentse platteland en de uitspattingen van Lucas Klaver zorgen er voor dat zijn zoon Kobus de kroeg moet gaan runnen. Maar al gauw blijkt dat deze daar niet geschikt voor is en Truus de hele boel naar zich toe trekt. Er komen geen klanten meer en de enige vaste gasten zijn Roelf en Jaantien, twee notoire drinkers.

De baas komt af en toe even langs met zijn veel jongere vriendin, maar dit is geen lang leven beschoren. Al gauw wil hij dan ook met hangende pootjes terugkomen. Zijn vrouw Griet toont een beetje medelijden en neemt hem onder sancties terug in huis, maar met een proeftijd.

Truus heeft door dat er wat veranderd moet worden en al gauw wordt het dorpskroegje een hotel-restaurant, met alle gevolgen van dien. Het kippenhok wordt afgebroken om het huis te voorzien van de juiste kamertjes.

Mathilde, de jongere vriendin van eerst Lucas, dan van de gast Jack van Vliet en vervolgens van Kobus, is zwanger geraakt. Zij komt ook als gast in het hotel, wat de proeftijd van Lucas minder kans van slagen geeft. Dus wil de echte vader nu opstaan ?! Jaantien stelt samen met Roelf voor, om het spel "Wie van de drie?" te doen en met inmiddels een fles jenever achterover. Bovendien heeft de vrouw van Jack ook een stiekem liefdesleven en ook haar vriend heeft een kamer in het hotel....